Ravencoin Thumbnail
CryptoGr

Ravencoin Ανάλυση & Mainnet – 1 Χρόνος Επέτειος

Το Ravencoin κυκλοφόρησε το δικό του blockchain.

Στις 3 Ιανουαρίου του 2019 το Ravencoin γιόρτασε 1 χρόνο από την δημιουργία του. Το Ravencoin είναι ένα βασισμένο στην κοινότητά του, ψηφιακό peer-to-peer δίκτυο για την διευκόλυνση της μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων. Ως fork του Bitcoin χρησιμοποιεί την blockchain τεχνολογία για να δημιουργήσει μία Πλατφόρμα Νομισμάτων ανοιχτού κώδικα. Λειτουργεί με βάση τις αξίες της Διακύρυξης των Cypherpunks η οποία υποστηρίζει την ελευθερία λόγου και αντιτίθεται στη λογοκρισία. Είναι ένα κρυπτονόμισμα το οποίο δεν γίνεται να εξορυχθεί (mine) με ASIC μηχανήματα και δεν είχε ICO ή pre-mine, καθιστώντας το ένα από τα πιο δίκαια νομίσματα τα οποία χρησιμοποιούν τον μηχανισμό proof-of-work.

Patrick Byrne Overstock - CNN

Ο Patrick Byrne, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Overstock.com, έχει αναφερθεί πολλές φορές στο πρότζεκτ και έχει επενδύσει εκατομμύρια δολαριών σε αυτό. Η Medici Ventures, η επενδυτική εταιρία του Byrne, επίσης υποστηρίζει και χρησιμοποιεί τα assets (νομίσματα, ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία) του Ravencoin από την έναρξή τους στις 5 Νοεμβρίου, 2018. Η Overstock, μία εταιρία ενταγμένη στη Nasdaq, ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων η οποία άρχισε να αποδέχεται το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής από το 2014.

Διαφορές Ravencoin & Bitcoin

  • Ανταμοιβή block 5,000 RVN αντί για 50 BTC.
  • Διάρκεια block 1 λεπτό αντί για 10 λεπτά.
  • Συνολικός αριθμός νομισμάτων 21 δις RVN, αντί για 21 εκατομμύρια BTC.
  • Ένας νέος mining αλγόριθμος, ο X16R, ο οποίος επιτρέπει πιο αποκεντρωμένη εξόρυξη.
  • Προσθήκη δημιουργίας νομισμάτων (assets) και μεταφορά τους.
  • Μελλοντική προσθήκη assets, sub-assets, ανταμοιβών, μηνυμάτων και ψήφισης.

“Στον φανταστικό κόσμο του Westeros, τα κοράκια χρησιμοποιούνται ως αγγελιοφόροι της αλήθειας οι οποίοι μεταφέρουν μηνύματα. Το Ravencoin είναι ένα Blockchain σχεδιασμένο για τη μεταφορά αναφορών αλήθειας σχετικά με το ποιός κατέχει τα νομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.”

Εμπνευσμένο από το Game of Thrones, μία σειρά του HBO

Δημιουργία Assets

16036 Assets έχουν δημιουργηθεί.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακά assets στο blockchain του Ravencoin. Το κόστος δημιουργίας ενός περιουσιακού στοιχείου / asset είναι 500 RVN νομίσματα. Αυτά τα RVN καταστρέφονται για πάντα, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό των RVN νομισμάτων που υπάρχουν συνολικά. Τα assets μπορούν να αποσταλούν σε μία Ravencoin διεύθυνση όπως ακριβώς και τα ERC20 νομίσματα μπορούν να αποσταλούν σε μία Ethereum διεύθυνση. Μερικά παραδείγματα για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα assets είναι: μία πώληση νομίσματος Initial-Coin-Offering (ICO) ή Security Token Offering (STO), Δωροκάρτες, Σταθερά Νομίσματα, Προγράμματα ανταμοιβών, αντικείμενα εντός βιντεοπαιχνιδιών ή ως τοπικό συνάλλαγμα μίας πόλης.

Ravencoin Assets
Παραδείγματα Ravencoin Assets

Κυκλοφορία του Κεντρικού Δικτύου (Mainnet) – Μελλοντικές Λειτουργίες

Το δίκτυο δοκιμών (Testnet) ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018. Με την κυκλοφορία του Mainnet, τα assets τα οποία δημιουργήθηκαν στο Testnet εντάχθηκαν και βρίσκονται μόνιμα στο blockchain του Ravencoin. Μερικές από τις προσεχείς λειτουργίες είναι:

Επικοινωνία – Οι Εξουσιοδοτημένοι αποστολείς θα μπορούν να στείλουν μηνύματα στους κατόχους των νομισμάτων για να τους ενημερώσουν για την λήψη κάποιου νομίσματος ψήφισης ή για να μεταδώσουν ό,τι μήνυμα επιθυμούν να αποστείλουν.
Ψήφιση – Η ψήφιση γίνεται μέσω της δημιουργίας και αποστολής παράλληλων νομισμάτων στους κατόχους νομισμάτων. Αυτά τα νομίσματα ψήφισης μπορούν έπειτα να αποσταλούν σε RVN διευθύνσεις για να καταγραφεί μία ψήφος.
Λειτουργία Συμβατότητας – Θα επιτρέψει στα καινούργια asset που έχουν δημιουργηθεί να εμφανίζονται ακριβώς όπως το RVN, το LTC, ή το Bitcoin για εύκολη ενσωμάτωσή τους σε ανταλλακτήρια, πορτοφόλια, εξευρευνητές blockchain, κλπ. Θα επιταχύνει την υιοθέτησή τους στο ευρύτερο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων.

Επόμενο Halving

Ravencoin Halving
Επόμενο halving ~Ιανουάριος 2022

Σε περίπου 4 χρόνια στο block 2,100,000 θα λάβει χώρα η μείωση κατά το ήμισυ και η ανταμοιβή του ενός block θα πέσει από 5,000 σε 2,500 RVN. Αυτό θα συνεχιστεί για κάθε 2,100,000 μεταγενέστερα block, μέχρι ο αριθμός της ανταμοιβής να μην γίνεται πλέον να μειωθεί στο μισό.

Το πρότζεκτ του Ravencoin δημιουργήθηκε βασιζόμενο στη σκληρή εργασία και τη συνεχή προσπάθεια πάνω από 430 προγραμματιστών του Bitcoin οι οποίοι έκαναν παραπάνω από 14,000 υποβολές κώδικα μέχρι την ημέρα του fork του Ravencoin.


Nagato Dharma Twitter Ακολουθήστε με στο Twitter: Twitter https://twitter.com/NagatoDharma

Share this post

Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on reddit
Reddit

Latest articles

Η ιστορία του Binance

Η Ιστορία της Binance και η Άνοδός της ως το Μεγαλύτερο Ανταλλακτήριο

Πώς το Binance δραπέτευσε από την Κίνα, καβάλησε τον ταύρο του Bitcoin, κατάφερε να έχει μισό δισεκατομμύριο δολάρια κέρδος σε ένα χρόνο και πώς σχεδιάζει να φέρει την επανάσταση του χρήματος.

Read More »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter