Brave Browser BAT Thumbnail
CryptoGr

Ανακαλύψτε το Brave Browser – Νόμισμα Basic Attention Token (BAT)

O Brave browser έχει πάνω από 5.5 εκατομμύρια χρήστες και το 2019 θα εισάγει διαφημίσεις.

Brave – Το μέλλον του Ίντερνετ

To Brave είναι ένας ανοιχτού-κώδικα browser ο οποίος εστιάζει στην ιδιωτικότητα και μπλοκάρει απο το default mode τους trackers και τις διαφημίσεις, παρέχοντας 2 φορές γρηγορότερη ταχύτητα σερφαρίσματος για desktop και έως 8 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα για κινητά σε σύγκριση με το Chrome. Έχει επίσης ενσωματωμένο το δικό του κρυπτονόμισμα, το Basic Attention Token (BAT), παρέχοντας λύση στο πρόβλημα της υποστήριξης ιστοσελίδων και δημιουργών περιεχομένου.

Το Brave έχει θέσει ως στόχο να αποκεντροποιήσει τον τομέα των διαφημίσεων στο ίντερνετ και να δώσει τον έλεγχο της χρηματοδότησης των δεδομένων περιήγησης του ίντερνετ πίσω στους χρήστες. Μέχρι τώρα, το Πρόγραμμα Ανταμοιβών του Brave είναι διαθέσιμο για ιστοσελίδες και Youtube & Twitch κανάλια και σκοπεύει να επεκτείνει την υποστήριξη για ακόμα περισσότερες πλατφόρμες. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα όπου οι δημιουργοί περιεχομένου και οι διαφημιστές θα επωφελούνται απλά σερφάροντας στο διαδίκτυο.

Το ICO έγινε στις 31 Μαΐου, 2017 και συγκεντρώθηκαν 156,250 ETH – 36 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 24 δευτερόλεπτα. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε ότι το Brave browser έχει πάνω από 5.5 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως και 28,000 Πιστοποιημένους Δημιουργούς Περιεχομένου. Η έκδοση 1.0 του Brave θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 και θα εισάγει τις Διαφημίσεις του Brave, οι οποίες θα ανταμοίβουν τους χρήστες για την προσοχή τους.

Η τωρινή έκδοση παρέχει τις περισσότερες από τις λειτουργίες του browser κάνοντάς το ισάξιο σε απόδοση με το Mozilla, το Chrome και άλλους δημοφιλείς browsers. Το Brave δημιουργήθηκε από τον συν-ιδρυτή του Mozilla και δημιουργό της γλώσσας προγραμματισμού Javascript, Brendan Eich. Η ομάδα απαρτίζεται από 74 μέλη οι οποίοι εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν μία γρηγορότερη, ασφαλέστερη και καλύτερη εμπειρία σερφαρίσματος.

Ανάλυση – Λειτουργίες

Διαφημίσεις – Ανταμοιβές του Brave

Το Brave κάνει στην άκρη τους μεσάζοντες, συνδέοντας δημιουργούς περιεχομένου / ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και επισκέπτες. Το Basic Attention Token μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λάβει κάποιος μία πληθώρα υπηρεσιών σχετικές με τη διαφήμιση και την προσοχή των χρηστών στην πλατφόρμα του BAT, καθώς συναλλάσεται μεταξύ εκδοτών, διαφημιστών και χρηστών. Το Brave πολεμά τα malware (ιούς) και αποτρέπει το tracking (παρακολούθηση), κρατώντας τις πληροφορίες σας ασφαλείς και προστατευμένες. Οι server του δεν βλέπουν ούτε αποθηκεύουν τα δεδομένα σας, δίνοντάς σας τον πλήρη έλεγχο. Το μόνο που έχει είναι ένα σύστημα το οποίο καταγράφει με ασφάλεια που εστιάζουν οι χρήστες την προσοχή τους.

Το Brave browser ξέρει που ξοδεύουν οι χρήστες τον χρόνο τους, καθιστώντας το ιδανικό εργαλείο για τον υπολογισμό και την ανταμοιβή των δημιουργών περιεχομένου με BAT νομίσματα. Αυτή η υπηρεσία δημιουργεί μία διαφανή και αποδοτική ψηφιακή αγορά διαφημίσεων η οποία βασίζεται στη blockchain τεχνολογία. Οι χρήστες που τη χρησιμοποιούν, δέχονται λιγότερα αλλά καλύτερα στοχευμένες διαφημίσεις οι οποίες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν malware και οι διαφημιστές λαμβάνουν καλύτερα δεδομένα για την καμπάνια διαφημίσεών τους.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν την επιλογή για αυτόματη συνεισφορά, μπορούν να κάνουν tip σε ιστοσελίδες και μπορούν επίσης να επιλέξουν αν θέλουν να κάνουν μία συγκεκριμένη συνεισφορά κάθε μήνα αυτόματα με παρόμοιο τρόπο όπως γίνεται και στο Patreon.

Στατιστικά Έρευνας

Μερικές πληροφορίες σχετικά με τη βιομηχανία της διαφήμισης:

  • Τα Bot έκλεψαν $7.2 δις από απάτες το 2018.
  • Η ιδιωτικότητα παραβιάζεται όταν δημοφιλείς ιστοσελίδες έχουν 70+ trackers. (κώδικες παρακολούθησης)
  • Τα Malware (malvertisements, ransom-ware) αυξήθηκαν κατά 132% σε ένα χρόνο.
  • Η Google και το Facebook παίρνουν το 73% όλων των εσόδων από τις διαφημίσεις και το 99% της ανάπτυξης.
  • Οι διαφημίσεις χρησιμοποιούν έως και 5 δευτερόλεπτα από τον χρόνο φόρτωσης μίας σελίδας κατά μέσο όρο, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 21%.

Έκανα μία έρευνα για να βρω τα ποσοστά κατανομής των BAT νομισμάτων. Στατιστικά σύμφωνα με το Etherscan:

Top 10 Διευθύνσεις: 730,564,866 BAT
Top 11-50 Διευθύνσεις : 357,760,705 BAT
Top 51-100 Διευθύνσεις : 106,038,523 BAT
Σύνολο- Top 100 Διευθύνσεις : 1,194,364,094 BAT

Binance Cold Wallet: 135,728,039 BAT
Ταμείο ανάπτυξης + Προσέλκυσης χρηστών: 278,100,910 από 500,000,000 BAT

Συνολικός Αριθμός: 1,500,000,000
Σε κυκλοφορία: 1,221,899,089
Πέρων των top 100 διευθύνσεων: 27,534,995 BAT Tokens

Συμπέρασμα

Αν και η βασική ιδέα είναι η δημιουργία ενός αποκεντρωποιημένου οικοσυστήματος, φαίνεται πως υπάρχει μία συγκέντρωση των BAT νομισμάτων στις top 100 διευθύνσεις. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι το ICO ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα και μερικοί επένδυσαν πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να μείνουν πολύ λίγα νομίσματα για τους υπόλοιπους. Πέραν αυτού, πιστεύω πως η τεχνολογία και το όραμα του Brave browser παραμένουν αληθινά, και ότι θα φέρει μια επανάσταση στον χώρο των διαφημίσεων από το 2019 και έπειτα. Μπορείτε να κατεβάσετε τον Brave browser εδώ:

Brave

Nagato Dharma TwitterΑκολουθήστε με στο Twitter: Twitter https://twitter.com/NagatoDharma

Share this post

Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on reddit
Reddit

Latest articles

Η ιστορία του Binance

Η Ιστορία της Binance και η Άνοδός της ως το Μεγαλύτερο Ανταλλακτήριο

Πώς το Binance δραπέτευσε από την Κίνα, καβάλησε τον ταύρο του Bitcoin, κατάφερε να έχει μισό δισεκατομμύριο δολάρια κέρδος σε ένα χρόνο και πώς σχεδιάζει να φέρει την επανάσταση του χρήματος.

Read More »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter