MetaHash Thumbnail
CryptoGr

MetaHash Συνέντευξη & Ανάλυση – Blockchain 4.0 – Επαναστατικό Δίκτυο Υψηλής Ταχύτητας

Εξετάζοντας το γρηγορότερο αποκεντρωμένο blockchain.

Το MetaHash είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο για συναλλαγή κρυπτονομισμάτων και μία πλατφόρμα για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών οι οποίες λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο. Μία νομική οντότητα καταχωρημένη στην Ελβετία εκπροσωπεί τα συμφέροντα του πρότζεκτ #MetaHash εντός ενός νομικού πλαισίου. Με εκπληκτική ταχύτητα 50,000 συναλλαγών το δευτερόλεπτο (TPS) και χρόνο έγκρισης 3 δευτερολέπτων, στοχεύει να εκσυγχρονίσει το χώρο της blockchain τεχνολογίας.

Η πώληση του νομίσματος ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2018, συγκεντρώνοντας συνολικά $36,000,000 σε επενδύσεις.

Η πλατφόρμα του MetaHash επιτρέπει στα πρότζεκτ να γίνουν πλήρως αποκεντρωμένα. Χιλιάδες πρότζεκτ χρειάζονται αποκεντροποιήση αυτή τη στιγμή, αλλά η ταχύτητα και οι ικανότητες των υπαρχόντων blockchain δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν αυτή την ανάγκη. Το MetaHash επιτρέπει τη δημιουργία α) αποκεντρωμένων εφαρμογών, β) έξυπνων συμβολαίων χωρίς την προϋπόθεση γνώσης γλωσσών προγραμματισμού, γ) ανεξάρτητων υπο-blockchain προστατευόμενα από το κύριο δίκτυο του MetaHash και δ) ψηφιακών στοιχείων στη μορφή κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο του MetaHash για τη διαμοίρασή τους εντός του δικτύου και μετατροπή τους σε κρυπτονομίσματα άλλων δικτύων.

“Ακόμη και περίπλοκες εφαρμογές όπως το YouTube ή το Facebook μπορούν να αποκεντροποιηθούν μέσω του #MetaApps,”

όπως αναφέρεται στο whitepaper του MetaHash.
Συγκριτικός πίνακας των κύριων Blockchain συστημάτων

Το #MetaHash είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μία λύση η οποία θα επιτρέπει στα blockchain συστήματα του μέλλοντος να ενωθούν σε ένα ενιαίο αποκεντρωμένο δίκτυο, ικανό να καταγράφει όλες τις συναλλαγές.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του Ethereum και του MetaHash βρίσκεται στη διπλού-blockchain συλλογή δεδομένων του MetaHash, το οποίο επιτρέπει τη δυναμική ανακατανομή των πόρων επεξεργασίας, σε αντίθεση με τη δομή των σταθερών κόμβων (full nodes) και ελαφρών κόμβων (light nodes) του Ethereum.

Επίσης διαφέρει με το EOS. Ενώ το EOS χρησιμοποιεί κατ’ εξουσιοδότηση (delegated) Proof-of-Stake (DPOS) για να επιτύχει υψηλές ταχύτητες (το οποίο περιορίζει τους παραγωγούς block σε πολύ λίγα επιλεγμένα nodes), το #MetaHash παραμένει πλήρως αποκεντροποιημένο μέσω του multivote-Proof-of-Stake (multiPOS) μέσω του οποίου ψηφίζει τουλάχιστον το 67% των nodes, με κάθε node να έχει μία ψήφο για κάθε ρόλο που έχει παίξει.

Οι αποκεντρωμένοι ρόλοι των node του MetaHash

Ρόλοι και λειτουργίες του υποσυστήματος συγχρονισμού δεδομένων
Συνιστώμενος εξοπλισμός

Το δίκτυο του MetaHash απαρτίζεται από 4 μέρη:

1. #TraceChain

Το #TraceChain είναι ένα αυτοματοποιημένο αυτομαθές πρωτόκολλο δρομολόγησης σημάτων. Το #TraceChain AI είναι ένα αλγόριθμος για το #TraceChain πρωτόκολλο μηχανικής εκμάθησης.

2. #MetaApps

Τα #MetaApps είναι αποκεντρωμένες εφαρμογές στο δίκτυο του #MetaHash οι οποίες βασίζονται στο πρωτόκολλο του #TraceChain.

3. #MetaGate

Το #MetaGate είναι μία εφαρμογή ανοιχτού κώδικα η οποία προσφέρει τη δυνατότητα για μετατροπή απλών εφαρμογών ή υπηρεσιών σε #MetaApp εφαρμογές. Όλοι οι προγραμματιστές μπορούν να βάλουν μέρος του κώδικά τους στις εφαρμογές ή στα προγράμματα περιήγησής τους. Είναι μια πύλη για το αποκεντρωμένο διαδίκτυο το οποίο υπάρχει παράλληλα με το συνηθισμένο διαδίκτυο, αλλά ακολουθεί τους δικούς του κανόνες. Δεν γίνεται να τροποποιηθεί ή να αποκλειστεί. Είναι παντού και πουθενά την ίδια στιγμή. Δεν ανήκει σε κανέναν αλλά ανήκει και σε όλους. Είναι ένα ελαφρύ πορτοφόλι για την αποθήκευση πολλών κρυπτονομισμάτων και ταυτόχρονα ένας κατάλογος αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps).

4. #MetaHashCoin

Το #MetaHashCoin (#MHC) είναι το εσωτερικό νόμισμα του δικτύου #MetaHash. Χρησιμοποιείται για συναλλαγές, για τις λειτουργίες των εφαρμογών (dApps & Έξυπνα Συμβόλαια) και για τιυς υπηρσεσίες που παρέχονται από το οικοσύστημα του MetaHash.

Συνέντευξη

Gleb Nikitin
Υπεύθυνος Τεχνολογίας και Συνιδρυτής

౼ Χαίρεται, θα μπορούσες να συστηθείς και να μας πεις πως άρχισες να ασχολείσαι με το χώρο του blockchain;

Α: Όλη μου τη ζωή έφτιαχνα διάφορα πρότζεκτ στο ίντερνετ. Το τελευταίο μου πρότζεκτ ήταν ένα σύστημα διαφήμισης το οποίο λάμβανε αιτήσεις από όλα τα δίκτυα διαφημίσεων και χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση (machine learning) για να κάνει προσφορά για τις εμφανίσεις διαφημίσεων. Καθώς η δημοτικότητα των blockchain συστημάτων αυξανόταν αρχίσαμε να δεχόμαστε όλο και περισσότερες αιτήσεις για να χρησιμοποιήσουμε το blockchain στην εταιρία μας αλλά ήταν αργό και πολύ ακριβό. Καθώς είμασταν ειδικοί σε συστήματα υψηλού φορτίου σε πραγματικό χρόνο και στο συγρονισμό δικτύων σκεφτήκαμε, γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας για να φτιάξουμε ενα blockchain το οποίο θα μπορεί να συγχρονίζει γρήγορα τα δεδομένα και θα είναι φθηνό στη χρήση και αποδοτικό. Οι φθηνές και γρήγορες συναλλαγές ανοίγουν έναν ολόκληρο νέο κόσμο για πιθανές εφαρμογές της blockchain τεχνολογίας και την κάνουν κατάλληλη για μαζική υιοθεσία.

౼ Θα ήθελες να μας δώσεις μία σύντομη περιγραφή των βασικών λειτουργιών του MetaHash;

Α: Blockchain: επιβεβαίωση 3 δευτερολέπτων από τη στιγμή που ο χρήστης εκτελεί τη συναλλαγή μέχρι να τη λάβει ο παραλήπτης και άμεση εκτέλεσή της καθώς πολλαπλά nodes υπογράφουν το block και το επικυρώνουν στο δρόμο του προς το χρήστη.

MetaGate: ένα d-App browser πορτοφόλι πολλαπλών κρυπτονομισμάτων, πρακτικά μία πύλη στον κόσμο των αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps).

MetaApps: cloud για υπηρεσίες που απαιτούν υπολογιστικούς πόρους, ώστε να είναι εφικτή η χρήση άλλων κρυπτονομισμάτων μέσα στο δίκτου του MetaHash ή για τη εκτέλεση εποπτειών σε άλλα blockchain.

౼ Ποιοί είναι οι στόχοι του MetaHash για το μέλλον όσον αφορά τα dApps και την αποκεντροποίηση; Ποιοί τύποι εταιριών (παιχνιδιών, οικονομικές κλπ.) πιστεύετε ότι θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό σας και θα δημιουργήσουν μαζί σας το οικοσύστημα του MetaHash;

Α: Το MetaHash θα ήταν τέλειο για όλες τις πιθανές εφαρμογές παιχνιδιών και για εφαρμογές όπου οι χρήστες ανταμείβονται για κάτι που έκαναν. Πέραν αυτού, έχουμε ήδη αρκετές αιτήσεις για να αποθηκεύσουμε δεδομένα στο blockchain, για παράδειγμα, για να δώσουμε πληροφορίες στον χρήστη όσον αφορά την αυθεντικότητα ενός προϊόντος ή για την πώληση ηλεκτρονικών εισητηρίων για events.

To oικοσύστημα του MetaHash

౼ Ως ένα Blockchain 4.0 πρότζεκτ, ποιά υπάρχοντα προβλήματα λύνετε εσείς τα οποία αντιμετωπίζουν άλλα blockchain; Ποιός είναι ο κύριος στόχος σας ως κρυπτονόμισμα και τι κάνει το MetaHash να ξεχωρίζει;

Α: Πέραν της ταχύτητας, μου αρέσει το γεγονός ότι η εφαρμογή μπορεί να συνεργαστεί απευθείας με τα nodes (κόμβους) του blockchain, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εξαρτάται από κάποια μη-κεντροποιημένη υπηρεσία για να το καταφέρει. Τα περισσότερα clients των τωρινών blockchain χρησιμοποιούν κεντροποιημένες υπηρεσίες για την εκτέλεση συναλλαγών, καθώς το μέγεθος του blockchain είναι πολύ μεγάλο, το οποίο πρακτικά καταστρε΄φει την ιδέα της αποκεντροποίησης.

Όγκος συναλλαγών στην εκτιμώμενη μέγιστη κίνηση

౼ Προσωπικά πιστεύω ότι το blockchain πρέπει να είναι ανθεκτικό στη λογοκρισία και να υποστηρίζει την ελευθερία λόγου. Εταιρίες κοινωνικών δικτύων όπως είναι το Facebook έχουν ξεκινήσει να λογοκρίνουν και να μπλοκάρουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και ανθρώπους. Πιστεύεις ότι το MetaHash θα μπουρούσε να υποστηρίξει τη λειτουργία ενός αποκεντρωποιημένου κοινωνικού δικτύου ή θα μπορούσε κάποιο υπάρχον κοινωνικό δίκτυο ανοιχτού κώδικα όπως είναι το minds.com το οποίο έχει ERC20 νόμισμα στο Ethereum να μεταφερθεί στο δίκτυο του MetaHash;

Α: Πιστεύω ότι το να μην μπορούν οι προγραμματιστές να κλέψουν τα δεδομένα των χρηστών ή με κάποιο τρόπο να επεμβαίνουν στο τι κάνουν οι χρήστες είναι πολύ σημαντικό για μια τεράστια ποικιλία υπηρεσιών. Θα μου άρεσε πολύ να δω τη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου κοινωνικού δικτύου στο MetaHash.

౼ Το MetaHash έχει πολύ υψηλή ταχύτητα συναλλαγών που εκτελούνται κάθε δευτερόλεπτο (50,000+). Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι για να επιτευχθεί μία τόσο μεγάλη ταχύτητα συναλλαγών θα χρειάζεται να θυσιαστεί ένα μέρος της ασφάλειας ή ένας ορισμένος βαθμός αποκεντροποίησης. Πώς θα περιέγραφες την αξιοπιστία του MetaHash σε σύγκριση με το Bitcoin και το Ethereum; Στην ιστοσελίδα σας υποστηρίζετε ότι “On your website you state that “Δεν μπορείτε να καταστρέψετε ή να τροποποιήσετε τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο MetaHash. Για να επιτευχθεί αυτό,θα ήταν απαραίτητη μία επιτυχής επίθεση στο δίκτυο του Metahash καθώς και στα δίκτυα του Bitcoin, του Ethereum και άλλων κρυπτονομισμάτων.”

Α: Είναι εφικτή η δημιουργία ενός δικτύου το οποίο είναι γρήγορο, ασφαλές και ταυτόχρονα αποκεντρωμένο. Απλά είναι δύσκολο να βρεθεί η σωστή αναλογία. Αν αυξήσεις την ταχύτητα κατά x100 φορές δεν σημαίνει ότι πρέπει να μειώσεις και την αποκεντροποίηση κατά x100 φορές, είναι εφικτό με μία 5% μείωση. Τα anchors είναι απλώς το πρόσθετο μέτρο ασφαλείας για τον πρώτο χρόνο της ύπαρξης του MetaHash στην αποκεντρωμένη μορφή του. (Το anchor είναι το hash της κατάστασης του block που εμφανίζεται στο δίκτου του MetaHash το οποίο δημοσιεύεται στα δίκτυα του Bitcoin και του Ethereum για τον πρώτο χρόνο ή περισσότερα μετά την ολοκήρωση της διαδικασίας αποκεντροποίησης ως ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας.)

Χάρτης του MetaHash δικτύου

౼ Θα μπορούσες να μας εξηγήσεις το Forging, όλο το υβριδικό μοντέλο των Proof of Work (PoW) + Proof of Stake (PoS) και πώς διανέμονται τα νομίσματα; Ποιοί είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να λάβει MetaHash νομίσματα;

Α: Μπορείς να:

  • κάνεις stake νομίσματα για να ενισχύσεις την ασφάλεια της συναίνεσης
  • δημιουργήσεις ένα node και να περέχεις hardware (εξοπλισμό) στο δίκτυο για την εκτέλεση των συναλλαγών
  • κάνεις wallet-forge για να παρέχεις στο δίκτυο χώρο αποθήκευσης και ταχύτητα ίντερνετ
Διανομή ανταμοιβών μεταξύ των μελών του δικτύου

౼ Αναφέρετε ότι πέραν του blockchain χρησιμοποιείτε και μία άλλη τεχνολογία η οποία ονομάζεται DAG (Directed Acyclic Graph). Θα μπορούσες να μας εξηγήσεις τι είναι αυτή η τεχνολογία και πώς βοηθά στη βελτίωση της ταχύτητας και της λειτουργίας του MetaHash;

Α: Το MetaHash είναι από τη δομή του ένα κλασσικό blockchain με βελτιωμένο συγχρονισμό δικτύου και multi-PoS συναίνεση. Το DAG αναφέρεται στην ιδέα της χρήσης συνδεσιμότητας που μοιάζει με το DAG για κρυπτογραφικά στοιχεία.

౼ Το MetaHash είναι διαθέσιμο για trading στα KuCoin, Cex & BitForex. Θα υπάρξει ένταξη του νομίσματος σε περισσότερα ανταλλακτήρια στο μέλλον και έχετε κάποια προγραμματισμένη κάποια νέα συνεργασία με άλλα πρότζεκτ;

Α: Συνεχώς προσπαθούμε να αποκτήσουμε περισσότερους συνεργάτες στο δίκτυο και να εντάξουμε το MHC σε περισσότερα ανταλλακτήρια, ωστόσο, πλέον ακολουθούμε τον κανόνα: να μην ανακοινώνουμε κάτι πριν να είναι έτοιμο, διότι σε σχέση με συνεργασίες με άλλους δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ημερομηνία των ημερομηνιών κυκλοφορίας.

౼ Πώς πιστεύει ότι θα εξελιχθεί το μέλλον των κρυπτονομισμάτων και της blockchain τεχνολογίας σε 1 χρόνο από τώρα; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε κατά την δημιουργία του MetaHash;

Α: Το 2019 θα είναι ο χρόνος όπου όλοι θα αρχίσουν να δημιουργούν πραγματικές εφαρμογές τις οποίες θα λατρέψουν οι χρήστες, το 2020 θα είναι η χρονιά όπου αυτή η δουλειά θα φέρει αποτελέσματα και τα blockchain θα αρχίσουν να επιτυγχάνουν όχι ως δίκτυα για τη μεταφορά κερδοσκοπικών κρυπτονομισμάτων αλλά ως μία πολύτιμη υποδομή για τις εφαρμογές του νέου ίντερνετ.

౼ Το πρότζεκτ σας έχει πολλά χρόνια ύπαρξης (από το 2017). Θα μπορούσες να μας κάνεις μία σύνοψη της έως τώρα πορείας σας, τις εμπειρίες σου με την ομάδα και του τι μπορούμε να περιμένουμε από το MetaHash στο 2019 και έπειτα;

Α: Το 2017 ήταν η χρονία όπου δημιουργήσαμε τα πρωτότυπα, κάναμε τις δοκιμές και δημιουργήσαμε την πρώτη έκδοση του συστήματος. Το 2018 χτίζαμε και προσθέταμε όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες για το δίκτυο. Στο 2019 ολοκληρώνουμε τη διαδικασία αποκέντρωσης και ξεκινάμε τη δημιουργία εφαρμογών και την ενσωμάτωση των εφαρμογών των συνεργατών μας οι οποίες θα προσελκύσουν περισσότερους χρήστες και θα ενισχύσουν την υιοθέτηση του δικτύου. Το 2020 το δίκτυο θα αρχίσει να γίνεται πραγματικά δημοφιλές με πολλούς χρήστες και εφαρμογές.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το MetaHash ακολουθήστε τους ακόλουθους σύνδεσμους:
Metahash Ιστοσελίδα
Επίσημο Telegram
Twitter
Medium


Nagato Dharma Twitter Ακολουθήστε με στο Twitter: Twitter https://twitter.com/NagatoDharma

Share this post

Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on reddit
Reddit

Latest articles

Η ιστορία του Binance

Η Ιστορία της Binance και η Άνοδός της ως το Μεγαλύτερο Ανταλλακτήριο

Πώς το Binance δραπέτευσε από την Κίνα, καβάλησε τον ταύρο του Bitcoin, κατάφερε να έχει μισό δισεκατομμύριο δολάρια κέρδος σε ένα χρόνο και πώς σχεδιάζει να φέρει την επανάσταση του χρήματος.

Read More »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter