CloakCoin Thumbnail
CryptoGr

CloakCoin Συνέντευξη – Ανώνυμο Proof of Stake Κρυπτονόμισμα

Ανάλυση & συνέντευξη με τον ηγέτη του CloakCoin, lasvegas83.

Το CloakCoin δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2014 και είναι ένα Proof-of-Stake κρυπτονόμισμα το οποίο προσφέρει ανώνυμες συναλλαγές. Το Cloak είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πρότζεκτ και δεν είχε pre-mine ή Initial Coin Offering (ICO). Η κεντρική ομάδα βασίζεται στη Γερμανία και ο κώδικας του πρότζεκτ έχει ελεγχθεί από την ενταγμένη στη Nasdaq εταιρία, Cognosec. Ο στόχος τους είναι να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός πιο ελεύθερου και ιδιωτικού κόσμου, επεκτείνοντας την κοινότητά τους σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Πώς λειτουργεί;

Σύστημα Πληρωμών: Enigma

Το Enigma είναι το ιδιωτικό, ασφαλές και μη-αναχνεύσιμο σύστημα πληρωμής του CloakCoin, το οποίο αποτελεί τη βάση της μελλοντικής ανάπτυξης του πρότζεκτ και παρέχει το σύστημα συναλλαγών για τις αποκεντρωμένες εφαρμογές που τρέχουν στο δίκτυο του CloakCoin.

Οι χρήστες μπορούν να κρατούν τα CloakCoins τους στα πορτοφόλια τους και να λαμβάνουν ένα 6% επιτόκιο μέσω του συστήματος Proof of Stake. To CloakCoin δεν έχει master nodes, έτσι κάθε Cloaker με νομίσματα λειτουργεί ως master node. Οποιοσδήποτε με Cloakcoins μπορεί να συνεισφέρει στις λειτουργίες απόκρυψης των στοιχείων (cloaking) ως Enigma node, το οποίο του επιτρέπει να αφήνει το πορτοφόλι του σε Staking mode, ώστε να βοηθάει στο cloaking και να λαμβάνει ανταμοιβές. Υπάρχει ένα ελάχιστο όριο κατοχής 1 Cloakcoin για να λαμβάνετε Enigma ανταμοιβές μέσω του staking.

CloakShield: Μέθοδος Κρυπτογράφησης

Το CloakShield επιτρέπει την κρυπτογραφημένη αποστολή δεδομένων σε έναν ή περισσότερους παραλήπτες.
Παρέχει ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των nodes στο δίκτυο του Cloak χρησιμοποιώντας συμμετρική RSA κρυπτογράφηση, η οποία υποστηρίζεται από την Elliptic Curve Diffie Hellman (ECDH) ανταλλαγή κλειδιών. Το CloackShield επιτρέπει το Onion Routing, μία τεχνική (η οποία χρησιμοποιείται από το TOR) για ανώνυμη επικοινωνία εντός ενός δικτύου υπολογιστών. Σε ένα onion δίκτυο, τα μηνύματα προστατεύονται εντός στρωμάτων κρυπτογράφησης, όπως τα στρώματα ενός κρεμμυδιού. Ο αποστολέας παραμένει ανώνυμος καθώς κάθε μεσολαβητής γνωρίζει μόνο την τοποθεσία των αμέσως επόμενων και προηγούμενων κόμβων (nodes).

Σύστημα υπολογισμού του κόστους συναλλαγών του Cloakcoin

Μηνιαίες Ενημερώσεις στο Youtube

Η ομάδα του CloakCoin έχει πολλούς συντονιστές παγκοσμίως για διαφορετικές γλώσσες, και επιπλέον, κάνουν επίσης μία μηνιαία ενημέρωση στο κανάλι τους στο Youtube, σε μία σειρά επεισοδίων η οποία ονομάζεται Around the Cloak. Μπορείτε να επισκεφθείτε και να κάνετε εγγραφή στο επίσημο κανάλι τους εδώ.

General Bytes ATM

Το CloakCoin είναι διαθέσιμο για αγορά και πώληση στο General Bytes, το οποίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές Bitcoin ATM παγκοσμίως με 3000+ ATM’s σε 70 χώρες! Το Cloakcoin είναι ήδη αποδεκτό ως τρόπος πληρωμής σε πολλά καταστήματα, με όλο και περισσότερα να προστίθενται στη λίστα κάθε μήνα. Μπορείτε επίσης να δείτε τους συνεργάτες στην ιστοσελίδα τους.

Συνέντευξη

Επικοινώνησα με τον μάνατζερ του πρότζεκτ, τον Stefan Kender, γνωστό και ως LasVegas83, για να μιλήσουμε για την ιστορία του CloakCoin, για το όραμά τους για έναν ελεύθερο κόσμο που σέβεται την ιδιωτικότητα, τις τεχνικές λεπτομέρειες των ανώνυμων συναλλαγών και για το τι μπορούμε να αναμένουμε από το CloakCoin για το 2019.

lasvegas83 CloakCoin Project Manager
Πρότζεκτ Μάνατζερ του CloakCoin, Lasvegas83

౼ Καλησπέρα, για αρχή θα μπορούσες να μας συστηθείς;

A: Καλησπέρα! Το όνομά μου είναι Stefan Kender, και είμαι ο πρότζεκτ μάνατζερ του CloakCoin. Έχω περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση πρότζεκτ σε διάφορους τομείς. Εμπνευσμένος από την πιθανή επίδραση που μπορεί να έχει η τεχνολογία blockchain στον οικονομικό κόσμο, αναμείχθηκα στο πρότζεκτ του Cloak το 2014 και βοήθησα με την ομάδα μου στην επαναδημιουργία του με πολλή φιλοδοξία.

౼ Χρειάζεται κάποιος να κατεβάσει ολόκληρο το blockchain του CloakCoin για να γίνει node και ποιό είναι το μέγεθος του;

A: Ναι, το blockchain πρέπει να αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο του χρήστη. Όταν έχετε εγκαταστήσει και έχετε τρέξει το πορτοφόλι του CloakCoin, το blockchain θα ξεκινήσει να κατεβαίνει αυτόματα. Το μέγεθός του αυτή τη στιγμή είναι περίπου, 1.7 GB. Όταν το blockchain έχει συγχρονιστεί πλήρως λειτουργείτε ως node, ή Cloaker όπως λέμε εμείς.

౼ Το CloakCoin έχει δικό του blockchain; Είναι fork του Bitcoin;

Α: Το CloakCoin έχει το δικό του blockchain και είναι fork του Bitcoin. Το CloakCoin βασίζεται στην ιδέα του ‘Blockchain’, έχει προσθέσει όμως μερικά πολύ απλά αλλά έξυπνα στρώματα επικοινωνίας και ένα εξελιγμένο σύστημα ανάμειξης νομισμάτων εκτός του blockchain, καθιστώντας το αδύνατο για τρίτους να εντοπίσουν τις συναλλαγές πληρωμών μεταξύ των πορτοφολιών του CloakCoin. Οι προγραμματιστές μας εφάρμοσαν την PoSA³ (τώρα ENIGMA) τεχνολογία το 2015. Το 2018, η Cognosec, μία εταιρία διαδικτυακής ασφάλειας εισηγμένη στη Nasdaq, ήλεγξε την τεχνολογία του ENIGMA. Το CloakCoin χρησιμοποιεί το Proof of Stake (PoS) σύστημα συναίνεσης, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό 6% επιτόκιο κάθε χρόνο. Το Cloak χρησιμοποιεί τον x13 αλγόριθμο με διάρκεια block στα 60 δευτερόλεπτα και μέχρι στιγμής υπάρχουν συνολικά 5.1 εκατομμύρια Cloakcoins.

౼ Ποιά πιστεύεις ότι είναι η σημασία της ιδιωτικότητας στον κόσμο που ζούμε? Σε αυτή την ψηφιακή εποχή, πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από την τεχνολογία blockchain και πόσο σημαντική θεωρείς την οικονομική ανεξαρτησία του κάθε ανθρώπου;

Α: Η ιδιωτικότητα αποτελεί πρόβλημα στον σύγχρονο κόσμο. Είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η αυξανόμενη ψηφιοποίηση μεγάλων μέρων της κοινωνίας μας σημαίνει ότι είμαστε πολύ ευάλωτοι στην κακή διαχείρηση των δεδομένων. Ήρθε η ώρα να προστατέψουμε την ιδιωτικότητά μας! Ο καθένας έχει το δικαίωμα να προστατέψει την ιδιωτική του ζωή!

Ένα καλό απόφθεγμα από τον Edward Snowden:

“Το να δηλώνεις ότι δεν νοιάζεσαι για το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα επειδή δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, δεν είναι διαφορετικό από το να λες ότι δεν νοιάζεσαι για την ελευθερία του λόγου επειδή δεν έχει τίποτα να πεις.”

Η Blockchain τεχνολογία λύνει τα προβλήματα των αποκεντροποιημένων συστημάτων, π.χ., το blockchain εξασφαλίζει ότι η απάτη είναι αδύνατη. Και αυτό το καταφέρνει χωρίς κεντρική εξουσία. Αυτός θα έπρεπε να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στις μέρες μας. Η Blockchain τεχνολογία μας δίνει την ευκαιρία να αποκεντροποιήσουμε το Διαδίκτυο. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάρκα και χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί για να το καταφέρουμε αυτό.

౼ Μεγάλες εταιρίες όπως η Google και το Facebook κατηγορήθηκαν πρόσφατα ότι δεν προστατεύουν τα δεδομένα των χρηστών τους. Επίσης, ο δημιουργός του Bitcoin, ο Satoshi Nakamoto, ακόμη παραμένει ανώνυμος μέχρι σήμερα και πραγματικά δεν γνωρίζουμε ποιός έγραψε τον κώδικα του Bitcoin. Ποιές είναι οι σκέψεις σου για την προέλευση του Bitcoin και πιστεύεις ότι τα κρυπτονομίσματα ιδιωτικότητας μπορούν να εκπληρώσουν το όραμα των cypherpunks για έναν ελεύθερο κόσμο;

Α: Οποιοσδήποτε σερφάρει στο Ίντερνετ σήμερα αφήνει πίσω του ίχνη. Μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών όπως το Facebook και η Google έχουν αποθηκεύσει μεγάλο όγκο δεδομένων και στοιχείων. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στα κινητά μας μπορούν να συνδεθούν με το Facebook και τη Google για σύνδεση στο λογαριασμό μας. Διάφορες εφαρμογές για γνωριμίες, αθλήματα και οικονομικές υπηρεσίες συλλέγουν πολύ ευαίσθητα δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο.

Δεν ξέρω ποιός είναι ο πραγματικός δημιουργός του Bitcoin. Θα μπορούσε να είναι ο γείτονας από τη διπλανή πόρτα, ένας καθηγητής μαθηματικών, ένα διαδικτυακό γκρουπ ή ακόμη και η κυβέρνηση! Ίσως να ήταν κάποιος Έλληνας. Ακόμη και πίσω στο χρόνο, υπήρχε ένας υπερυπολογιστής στην αρχαία Ελλάδα. 😉
Η άποψή μου είναι ότι η blockchain τεχνολογία και τα κρυπτονομίσματα πρόκεται να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτό συμπεριλαμβάνει το CloakCoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα και την ανωνυμία. Είναι απλά θέμα χρόνου!

Δίκτυο Onion Routing

౼ Το CloakCoin βρίσκεται σε συνεργασία με το NEM. Είναι πιθανό να συνεργαστείτε και με κάποιο άλλο πρότζεκτ στο μέλλον;

Α: Πολύ σωστά! Θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του NEM και θα παρουσιάσουμε το πρότζεκτ μας ως μία λύση για ιδιωτικότητα. Σχεδιάζουμε να κάνουμε και άλλες συνεργασίες στο μέλλον. Επιπλέον, είμαστε μέλος της PoS Συμμαχίας. Η Proof of Stake Συμμαχία είναι ένα γκρουπ προγραμματιστών, ερευνητών, υποστηρικτών, πρότζεκτ και επιχειρήσεων οι οποίοι έχουν ενωθεί για να βελτιώσουν και να προωθήσουν τη χρήση του Proof of Stake ως μηχανισμό λειτουργίας.

౼ Το CloakCoin είναι ένα νόμισμα όπου όλοι δίκαια λαμβάνουν 6% για staking. Παρατήρησα ότι η ιστοσελίδα σας υποστηρίζει 15 γλώσσες. Πιστεύεις ότι η κοινότητα θα επεκταθεί στο μέλλον προσελκύωντας περισσότερους χρήστες στο οικοσύστημα;

Α: Σωστά! Ο καθένας που έχει ένα Windows, Linux ή Mac πορτοφόλι έχει ετήσια ανταμοιβή 6%. Αυτός είναι ένας από τους κύριους στόχους μας! Θέλουμε να προσφέρουμε σε κάθε χρήστη πληροφορίες για το CloakCoin. Ο ρόλος των συντονιστών μας είναι να συμβουλεύουν και να υποστηρίζουν τον κάθε χρήστη στη δική του γλώσσα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς οι άνθρωποι να μπορούν να καταλάβουν τη μοναδική μας τεχνολογία!

౼ Έχετε σχέδια για την προσέλκυση περισσότερων καταστημάτων για την υιοθέτηση του Cloak ως μέσο πληρωμής;

Α: Σχεδόν κάθε μέρα ανακοινώνουμε νέα καταστήματα στα social media κανάλια μας. Εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε μία παγκόσμια αποδοχή του CloakCoin ως μέσο συναλλαγών. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα των καταστημάτων εδώ: www.cloakcoin.com/en/vendors

౼ Διάβασα ότι ο αρχικός ιδρυτής του CloakCoin επέστρεψε. Ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας και τι μπορούμε να περιμένουμε από το CloakCoin για το 2019;

Α: Αυτή είναι μια κάπως μεγαλύτερη ιστορία…
Ο πραγματικός ιδρυτής του CloakCoin έφυγε από το πρότζεκτ το 2014 με την ομάδα του, αφού είχαν κάνει ένα pump and dump, ή αλλιώς exit scam. Εκείνη την εποχή, ήμουν απλά ένας επενδυτής και έχασα πολλά χρήματα από αυτό. Υπήρχε μεγάλη αναταραχή και κανένας δεν ήξερε τι θα συνέβαινε έπειτα.
Μετά από μακροσκελείς συζητήσεις με αυτούς που είχαν απομείνει, δημιουργήθηκε μία φιλία μεταξύ μας μετά από λίγο καιρό. Ανάμεσά τους ήταν και ο Cashmen. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε το πρότζεκτ δικό μας! Ο Cashmen έγινε ο μάνατζερ του πρότζεκτ και εγώ ήμουν το δεξί του χέρι. Εργαστήκαμε σκληρά στην ανάπτυξη του νομίσματος επί 3 χρόνια και το χρηματοδοτήσαμε από την τσέπη μας. Το 2017 ο Cashmen έφυγε από το πρότζεκτ για προσωπικούς λόγους και έδωσε τη διαχείρηση του πρότζεκτ ως μάνατζερ σε εμένα. Ο δημιουργός και ο επενδυτής του Enigma, του μη-αναχνεύσιμου συστήματος συναλλαγών μας, έφυγε επίσης από το πρότζεκτ μετά από λίγο.
Νέοι προγραμματιστές εντάχθηκαν γρήγορα και ξεκινήσαμε να δημιουργούμε μία ισχυρή ομάδα. Πλέον, έχουμε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα πρεσβευτών και 7 διεθνείς συντονιστές στο πρότζεκτ οι οποίοι υποστηρίζουν τις κοινότητες κάθε χώρας!
Η ομάδα των προγραμματιστών προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει το μη-αναχνεύσιμο σύστημα συναλλαγών και το έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία. Πρόσφατα, ο δημιουργός του Enigma μπήκε ξανά στην ομάδα ανάπτυξης του πρότζεκτ και πλέον μας βοηθάει με την δημιουργία του Κεφάλαιου Ανάπτυξης, με την βελτιστοποίηση και την αναβάθμιση του συστήματος Enigma και του proof of stake πρωτοκόλλου.
Το Κεφάλαιο Ανάπτυξης θα παράγει $CLOAK νομίσματα τα οποία θα μαζεύονται σταδιακά σε ένα πορτοφόλι. Μέσω της ψήφου της κοινότητάς μας από το αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης, τα $CLOAK νομίσματα μπορούν να απελευθερωθούν και να χρησιμοποιηθούν για διάφορες δραστηριότητες οι οποίες θα βοηθήσουν στην επιτυχία του πρότζεκτ. Έχουμε μεγάλα σχέδια και ανυπομονούμε για ένα συναρπαστικό και επιτυχές 2019 για την ιδιωτικότητα και το Proof of Stake!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το CloakCoin μπορείτε να επισκεφθείτε τους συνδέσμους, παρακάτω:
(Η ιστοσελίδα και το whitepaper είναι διαθέσιμα στα ελληνικά)
Επίσημη Ιστοσελίδα
Telegram
Whitepaper
Επίσημο Κανάλι Youtube


NagatoDharma Twitter Follow me on Twitter: Twitter https://twitter.com/NagatoDharma

Share this post

Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on reddit
Reddit

Latest articles

Η ιστορία του Binance

Η Ιστορία της Binance και η Άνοδός της ως το Μεγαλύτερο Ανταλλακτήριο

Πώς το Binance δραπέτευσε από την Κίνα, καβάλησε τον ταύρο του Bitcoin, κατάφερε να έχει μισό δισεκατομμύριο δολάρια κέρδος σε ένα χρόνο και πώς σχεδιάζει να φέρει την επανάσταση του χρήματος.

Read More »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter