Αποκεντρωμένο Twitter blockchain
CryptoGr

Ο Τζακ Ντόρσεϊ Θέλει να Κάνει το Twitter Αποκεντρωμένο και Open Source

Με αυτή την κίνηση το Twitter θέλει να δημιουργήσει ένα ελεύθερο οικοσύστημα από social media.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ, Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter και της Square, αποκάλυψε σήμερα σε μιά σειρά από tweets ότι θέλει να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός πρωτοκόλλου ανοιχτού λογισμικού (open source) για μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο στόχος για το μέλλον είναι το Twitter να βασιστεί πάνω σε αυτό το πρωτόκολλο, επίσης, κάθε άλλο πρότζεκτ που θέλει να χτίσει πάνω σε αυτό μπορεί ελεύθερα να το χρησιμοποιήσει (ο κώδικας θα είναι διαθέσιμος για όλους). Αυτή είναι μία κίνηση που θα επωφελήσει όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινώντας τη μετάβαση από ένα οικοσύστημα που βασίζεται σε εταιρίες / πλατφόρμες σε ένα οικοσύστημα που βασίζεται σε ένα ανοιχτά και ελεύθερά πρωτόκολλα.

Το Twitter θα χρηματοδοτήσει μία μικρή ανεξάρτηση ομάδα η οποία θα περιλαμβάνει έως 5 αρχιτέκτονες ανοιχτού κώδικα, τεχνικούς και σχεδιαστές οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα ανοιχτό και αποκεντρωμένο πρότυπο για τα social media. Ο τελικός στόχος είναι το Twitter να κάνει χρήση αυτού του προτύπου.

Ο Ντόρσεϊ εξήγησε επίσης ότι αυτό θα βοηθήσει την καταπολέμηση της προβολής προτεινόμενου περιεχομένου μέσω αλγορίθμων (οι οποίοι είναι κλειστού κώδικα) και την συγκεντρωτική χρήση των υπαρχόντων μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα οποία συχνά οδηγούν σε ανθυγιεινές συζητήσεις και προωθούν αμφιλεγόμενο περιεχόμενο με σκοπό να αυξήσουν τη δημοσιότητα και το χρόνο που σπαταλούν οι χρήστες σε διαμάχες. Όπως δήλωσε, “Αντιμετωπίζουμε εντελώς καινούργιες προκλήσεις τις οποίες οι κεντροποιημένες λύσεις δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν. Για παράδειγμα, η συγκεντρωτική εφαρμογή της παγκόσμιας πολιτικής για την αντιμετώπιση καταχρήσεων και παραπλανητικών πληροφοριών είναι απίθανο να κλιμακωθεί μακροπρόθεσμα χωρίς να επιβαρύνει παρά πολύ τους ανθρώπους. Η αξία των social media απομακρύνεται από τη φιλοξενία και την αφαίρεση περιεχομένου, και κατευθύνεται προς αλγορίθμους συστάσεων οι οποίοι στρέφουν την προσοχή των χρηστών προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δυστυχώς, αυτοί οι αλγόριθμοι είναι ιδιόκτητοι, και δεν μπορούμε να επιλέξουμε ή να δημιουργήσουμε εναλλακτικές. Ακόμη.”

Επίσης ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες όπως το blockchain μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποκεντρωμένες, ανοιχτές λύσεις ώστε να βελτιωθεί η φιλοξενία, η διακυβέρνηση και η νομισματοποιήση (το πώς μπορούν οι χρήστες να κερδίσουν χρήματα από αυτό). “Αναμένουμε ότι αυτή η ομάδα όχι μόνο θα αναπτύξει ένα αποκεντρωμένο πρότυπο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά επίσης να δημιουργήσει μία ανοιχτή κοινότητα γύρω από αυτό, η οποία θα συμπεριλαμβάνει εταιρίες & οργανισμούς, ερευνητές, ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και όσους σκέφτονται βαθιά για τις συνέπειες, θετικές και αρνητικές”.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ έχει εκφράσει την υποστήριξή του για το bitcoin πολλές φορές και επίσης βοηθά το χώρο των κρυπτονομισμάτων μέσω της Cash App η οποία είναι μία εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράσουν bitcoin εύκολα και γρήγορα. Επίσης, έχει δημιουργήσει τη Square Crypto, μία μη κερδοσκοπική ομάδα η οποία υποστηρίζει την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου του bitcoin με τις συνεισφορές της.

Share this post

Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on reddit
Reddit

Latest articles

Η ιστορία του Binance

Η Ιστορία της Binance και η Άνοδός της ως το Μεγαλύτερο Ανταλλακτήριο

Πώς το Binance δραπέτευσε από την Κίνα, καβάλησε τον ταύρο του Bitcoin, κατάφερε να έχει μισό δισεκατομμύριο δολάρια κέρδος σε ένα χρόνο και πώς σχεδιάζει να φέρει την επανάσταση του χρήματος.

Read More »

Newsletter