Ελεγχόμενο σταθερό νόμισμα - Gemini Dollar (GUSD) | Crypto World Gr

Ελεγχόμενο σταθερό νόμισμα – Gemini Dollar (GUSD)

Τα αδέλφια Winklevoss ανακοινώνουν τη δημιουργία του σταθερού νομίσματος Gemini Dollar (GUSD). Επίσης το ανταλλακτήριο Gemini προσθέτει τα LTC & BCH.

Τα αδέλφια Winklevoss, οι ιδιοκτήτες και ιδρυτές του ανταλλακτηρίου Gemini, ανακοίνωσαν τη δημιουργία του σταθερού κρυπτονομίσματος, Gemini Dollar (GUSD). Οι χρήστες μπορούν πλέον να αποθηκεύσουν αποτελεσματικά τα δολάριά τους στο Blockchain του Ethereum με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου, το νόμισμα έλαβε έγκριση από το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS). Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρχε μία έμπιστη και ελεγχόμενη ψηφιακή αντιπροσώπευση του δολαρίου των ΗΠΑ η οποία να κινείται με αποκεντρωμένο τρόπο. Το Gemini dollar είναι αυστηρά συνδεδεμένο με 1:1 αναλογία με το δολάριο των ΗΠΑ, και έχει δημιουργηθεί πάνω στο δίκτυο του Ethereum σύμφωνα με τα ERC20 πρότυπα για κρυπτονομίσματα. Προσφέρει την αξιοπιστία και τη σταθερότητα της τιμής του δολαρίου, συνδυασμένη με τη blockchain τεχνολογία και την επίβλεψη των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ.

Το ανταλλακτήριο Gemini, εταιρία της Νέας Υόρκης, η οποία πρόσφερε μόνο Bitcoin, Ethereum και Zcash για ανταλλαγή, τώρα προσθέτει το Litecoin από τις 13 Οκτωβρίου και θα υπάρξει επίσης και μία καθυστερημένη ένταξη του Bitcoin Cash στα τέλη του Νοεμβρίου για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας κάποιων πιθανών επικείμενων hardfork.

Τα δίδυμα αδέλφια Winklevoss και η ομάδα του Gemini έχουν εκφράσει πως παραμένουν βέβαιοι ότι “για να επιτύχουν τα κρυπτονομίσματα τις τεράστιες προοπτικές τους, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός ασφαλούς και ρυθμιζόμενου περιβάλλοντος τόσο για την καινοτομία όσο και για την προστασία των καταναλωτών” και ότι θα συνεργάζονται στενά με την αγορά και τους ρυθμιστούς φορείς καθώς προχωράμε προς το μέλλον του χρήματος.

Share this post
0Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published.