Πώς να επιλέξετε πορτοφόλι για Kρυπτονομίσματα

Γιατί χρειάζεστε ένα Bitcoin πορτοφόλι

Το Bitcoin σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συναλλάγματα, είναι ένα ψηφιακό νόμισμα. Οπότε, και ο τρόπος που το αποθηκεύετε και το χρησιμοποιείτε είναι διαφορετικός καθώς το Bitcoin δεν έχει φυσική υπόσταση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από Hardware, Paper, Desktop, Web και Mobile πορτοφόλια. Κάθε πορτοφόλι έχει διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας και χρησιμότητας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Browser / Web πορτοφόλια

Το πιο διαδεδομένο πορτοφόλι είναι το browser & mobile wallet του Blockchain.com . Με πάνω από 27 εκατομμύρια λογαριασμούς και τις πιο χαμηλές χρεώσεις της αγοράς για συναλλαγές αποτελεί την #1 επιλογή για όσους ξεκινάνε και θέλουν κάτι εύκολο, έμπιστο και γρήγορο. Σε αυτό μπορείτε να αποθηκεύσετε Bitcoin, Bitcoin Cash και Ethereum. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε Bitcoin μέσω Visa & Mastercard ή μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό. Επίσης καλό είναι να ασφαλείσετε το πορτοφόλι σας με παραπάνω προστασία, π.χ συνδέστε τον αριθμό του τηλεφώνου ας, προσθέστε το 2fa του Google Authenticator σκανάροντας το QR code & βάλτε ένα recovery phrase από 12 λέξεις το οποίο θα σας δώσει την δυνατότητα να ανακτήσετε την πρόσβαση αν ξεχάσετε τον κωδικό.

Επίσης σαν πρώτη επιλογή μπορείτε να επιλέξτε και το Coinbase στο οποίο μπορείτε να συνδέσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό και επίσης έχει και ανταλλακτήριο όπου μπορείτε να ανταλλάξετε Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum και Ethereum Classic και έχει ανακοινώσει ότι εξετάζει την προσθήκη περαιτέρω νομισμάτων στο μέλλον.

Desktop Πορτοφόλι

Το Exodus είναι ένα desktop πορτοφόλι κορυφαίου σχεδιασμού και αισθητικής. Σας δίνει τον έλεγχο στα private key σας, προσφέρει cold storage και εμπεριέχει μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ethereum ERC-20 tokens.

Πορτοφόλια για κινητά

Το Ethos αποτελεί ένα σχετικά πρόσφατο πορτοφόλι για κινητά διαθέσιμο για Android και iOS. Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2018 και έχει λάβει πολύ καλές κριτικές παγκοσμίως λόγω της καθολικότητας των λειτουργιών του και της νοοτροπίας του. Η φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του είναι όπως δηλώνει και το όνομά του το ήθος, δηλαδή η δικαιοσύνη και η ισότητα μεταξύ των χρηστών του. Παρέχει cold storage (αποθήκευση των νομισμάτων offline), παρακολούθηση των τιμών και έχει ένα τεράστιο αριθμό νομισμάτων. Πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με την εταιρία ShapeShift για την παροχή υπηρεσιών αγοράς νομισμάτων μέσω της εφαρμογής. Αν σας βολεύει το κινητό σαν μέσο αποθήκευσης και έχετε πολλά διαφορετικά κρυπτονομίσματα το Ethos αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe To Our Newsletter